کوک سه تار


توسط : امیرحسین زمانی
1399/06/10
743 بازدید
Like
1

کوک سه تار
کوک سه تار
یکی از ناهنجاری ها با ساز سه تار نواختن با ساز ناکوک می باشد
انواع کوک در سه تار
انواع کوک در سه تار
همانطور که میدانید یکی از ناهنجاری های بزرگ در زمینه یادگیری سه تار، نواختن با ساز ناکوک می باشد. ما همیشه در مقالات مختلف به هنرجویان هشدار داده ایم که ساز زدن یا تمرین با ساز نانوک، نه تنها بر روی اعصاب هنرجو می رود، بلکه در فرایند یادگیری می تواند بسیار مخرب باشد و تکرار و عادت در این امر شاید آینده حرفه ای یک نوازنده را نابود کند
 
 روش گوشی و استفاده از تیونر
.هر روش مزایای خاص خود را داراست که در ادامه به آنها اشاره می کنیم  
روش گوشی
روش گوشی
 در این روش شما متکی به حس شنوایی خود هستید. به سیم ها مضراب می زنید و با شنیدن صدا، کوک ها را تنظیم میکنید. همانطور که می دانید کوک اصلی سه تار " دو- سل- دو- دو" می باشد. یعنی:
 
سیم اول = کوک دو
سیم دوم = کوک سل
سیم سوم = کوک دو
سیم چهارم= کوک دو (بم)
 
برای اجرای این روش می بایست صدای نت دو روی سیم اول، از قبل در ذهن شما نقش بسته باشد. با کمی تمرین به راحتی می توانید این صدا را ملکه ذهن خود کنید. پیش فرض بر  اینست که این مرحله را می دانید و سیم اول را همان "دو" کوک کرده اید. حال کافیست پرده سل روی سیم اول را نگه داشته، و به سیم دوم مضراب بزنید. همزمان با مضراب زدن، گوشی متعلق به سیم دوم را آنقدر بالا و پایین کنید تا صدای هر دو سیم کاملا بر هم منطبق گردد و هیچ اختلافی بین آنها نباشد. حال برای کوک سیم سوم کافیست صدای این ساز با سیم اول کاملا یکسان شود. برای سیم چهارم یا سیم بم نیز میبایست همین کار را تکرار کنید. از آنجا که سیم چهارم یک اکتاو از سیم اول پایین تر است، کوک آن دقت و تمرکز بیشتری را نسبت به سیمهای قبل می طلبد.
استفاده از تیونر
استفاده از تیونر
این روش بسیار ساده تر از روش قبل می باشد. امروزه گوشی های هوشمند در دسترس همه افراد هست که با آن می توان اپلیکیشن تیونر را دانلود و نصب نمود. تیونرها انواع بسیار زیادی دارند. اما کاربرد همه آنها یکیست. برای کوک سه تار کافیست تیونر را روشن کرده و در مقابل آن به سیمهای سه تار مضراب بزنید.سیم اول در کوک اصلی سه تار نت "دو" را در بر میگیرد. نت دو بر روی نمایشگر تیونر با حرف C نمایش داده می شود. به سیم مضراب می زنید تا درجه انحراف از حرف C را به شما نشان دهد. سپس کوک را آنقدر تنظیم می کنید تا به صورت دقیق بر روی حرف C قرار گیرد. در کنار حرف C عدد ۴ درج می گردد. این عدد یعنی سیم شما در اکتاو چهارم کوک شده است. برای بقیه سیمها نیز همین روش را به کار می برید. با این تفاوت که برای سیم دوم حرف G در اکتاو ۳، برای سیم سوم کاملا مشابه سیم اول و در نهایت برای سیم چهارم مجددا حرف C اما در اکتاو ۳ لحاظ می گردد. به همین سادگی.
 
باز هم تاکید می کنیم که سه تار با کوک های متنوع و متفاوتی نواخته می شود. ما در اینجا فقط کوک اصلی سه تار که هنرجویان مبتدی با آن سر و کار دارند را شرح دادیم. با یادگیری آن در آینده خواهید توانست هر نوع کوکی را به سرعت بر ساز خود بنشانید.










نظر خود را ارسال کنید