کلاس باغلاما استرالیا آنلاین مجازی



کلاس آموزش باغلاما




 

ویژگی‌های باغلاما

باغلاما را می‌توان یکی از فرزندان بین‌المللی ساز ایرانی تنبور دانست. تنبور از زمان‌های بسیار قدیم یکی از سازهای محبوب در ایران بود (حتی در دوره‌ی ساسانیان) که از طریق جاده‌ی ابریشم به ترکیه نیز راه پیدا کرد و آن جا بود که باغلاما متولد شد. ساز باغلاما یا باقلاما (در ترکی به معنی اتصال و گره) مانند دیگر سازهای هم خانواده‌ی خود یعنی تار و تنبور، از سه بخش دسته، کاسه‌ی طنینی و تارها تشکیل شده است. از نظر دسته این ساز به دو گروه باغلاما دسته کوتاه و باغلاما دسته بلند تقسیم می‌شود. نحوه‌ی کوک باغلاما دسته کوتاه با دسته بلند تفاوت دارد. به طور کلی تعداد تارهای این آلت موسیقی هفت عدد است که به سه گروه تقسیم می‌شود. کاسه‌ی طنینی آن نیز یک از جنس چوب یکپارچه است. در شرایطی که باغلاما دسته بلند باشد و کاسه‌ی آن به صورت یک پارچه ساخته نشده باشد، به آن ساز، دیوان نیز گفته می‌شود که در باغلاما نوازی کردی استفاده می‌شود. امروزه انواع باغلاما الکتریک نیز در بازار موجود است. آموزش باغلاما الکتریک با انواع سنتی آن تفاوت‌هایی دارد. در مجموع، ساز باغلمه ترکیه‌ یکی از سازهای بسیار خوش صداست که امکان باغلاما نوازی غمگین و باغلاما نوازی شاد را فراهم می‌کند.

موسیقی در استرالیا

موسیقی در استرالیا سابقه‌ی بسیار طولانی و درخشانی در دنیا دارد. موسیقی این کشور از جوامع موسیقیایی مختلفی تشکیل شده و ژانرهای بسیار متفاوتی را شامل می‌شود. نوازاندگان، خوانندگان و موسیقی‌دان‌های زیادی از دل این سرزمین بیرون آمده و به شهرت جهانی رسیده‌اند. در ادامه بیشتر در مورد تاریخ موسیقی این کشور توضیح خواهیم داد.
 

تاریخچه‌ی موسیقی استرالیا

موسیقی بومی استرالیا بخشی از میراث منحصر به فرد تاریخ 40 تا 60 هزار ساله در این کشور است. موسیقی استرالیا تلفیقی از سبک‌های بومی و غربی است که توانسته تاثیر زیادی در موسیقی جهانی داشته باشد. در طول تاریخ اولیه، استرالیا مجموعه‌ای از مستعمرات بریتانیا بود، و موسیقی فولکلور استرالیا و تصنیف‌هایش به شدت تحت‌تاثیر سنت‌های آنگلو-سلتی آن دوره بوده، در حالی که فرم‌های کلاسیک آن از اروپا مشتق شده‌اند. موسیقی معاصر استرالیا، طیف گسترده‌ای را شامل شده و گرایش‌هایی به موسیقی ایالات متحده، بریتانیا و کشورهای مشابه دارد، به ویژه در ژانرهای موسیقی راک استرالیا و موسیقی کانتری استرالیا. مهاجرت چند فرهنگی پس از جنگ جهانی دوم به استرالیا منجر به ایجاد تنوع شدید در موسیقی این کشور شده است.
 

ژانرهای موسیقی در استرالیا

ژانر موسیقی در استرالیا بسیار متنوع و شامل پاب راک، راک، فولک، بوش، کانتری، پاپ، کلاسیک و ... است. در سال 2015، محبوب‌ترین ژانر موسیقی در استرالیا از نظر فروش، ژانرهای راک و پاپ بوده است. در مجموع، این ژانرها 76.13 درصد از کل فروش را به خود اختصاص دادند. در رتبه‌های بعدی، کلاسیک و اپرا 4.7 درصد و موسیقی سنتی و این کشور کمتر از یک درصد از کل فروش را به خود اختصاص دادند.
 

سازهای موسیقی استرالیا

مردم بومیان استرالیا سه آلات موسیقی را اختراع و در کل جهان معروف کرده‌اند: سازهای دیجریدو، گاوباز و برگ صمغ. معروف‌ترین آنها لوله‌ی دیجریدو است، نوعی ساز بادی شامل یک لوله‌ی چوبی ساده که لب‌هایی مانند شیپور دارد و انعطاف‌پذیری صوتی خود را از طنین‌های قابل کنترل دستگاه صوتی نوازنده به دست می‌آورد.
 

معروفترین موسیقیدان‌های استرالیایی

موسیقی‌دان‌های معروف زیادی در این کشور فعالیت داشته‌اند که خوانندگان، باندهای موسیقی، نوازندگان، آهنگساز و ... را شامی می‌شوند. از معروفترین آنها می‌توان به گروه اِی سی، گروه اینکس، سیا (خواننده)، بی جی، کیث آربن، ریک اسپرینگ فیلد، ایگی آزالیا، ونس جوی ... اشاره کرد.

 

استرالیا

موسیقی استرالیا دارای تاریخ گسترده ای است و از جوامع موسیقی مختلفی ساخته شده است. موسیقی بومی استرالیا بخشی از میراث منحصربه‌فرد تاریخ 40000 تا 60000 ساله در این کشور است. موسیقی استرالیایی تلفیقی از سبک‌های بومی و غربی در طول سال‌های مختلف است. اولین آثار موسیقیایی در این کشور مربوط به زمانی ست که استرالیا از مستعمره‌های بریتانیا بود و در نتیجه، به شدت تحت تاثیر این کشور قرار داشت. موسیقی معاصر استرالیا در طیف گسترده‌ای با گرایش‌هایی فعالیت دارد که اغلب با موسیقی ایالات متحده، بریتانیا و کشورهای مشابه هم‌خوانی دارد - به‌ویژه در ژانرهای موسیقی راک استرالیا و موسیقی کانتری استرالیا. حضور مهاجران و چند فرهنگی شدن استرالیا پس از جنگ جهانی دوم منجر به افزایش تنوع در موسیقی این کشور شده است. مانند هر کشوری استرالیا نیز سازهای موسیقیایی مخصوص به خود را دارد که در سراسر جهان محبوبیت دارند از جمله مهمترین این سازها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: - دیجریدو نوعی آلات موسیقی است که بر اساس طبقه بندی موسیقی شناسی غربی در دسته آئروفون قرار می‌گیرد. این یکی از قدیمی‌ترین سازهای بشر تا به امروز بوده و شامل یک لوله‌ی بلند بدون سوراخ انگشت است.
- کلاپ استیک نوعی آلات موسیقی است که بر اساس طبقه‌بندی موسیقی شناسی غربی در دسته سازهای کوبه‌ای قرار می‌گیرد.
- برگ صمغ که به عنوان ساز نی آزاد دستی استفاده می‌شود. این ساز در ابتدا برای صدا زدن پرندگان استفاده می‌شد.
- بولروآرِر (یا غرش گاو) ابزاری است که در مراسم تشریفاتی استفاده می‌شود. از چند طناب متصل به یک تکه چوب تخت تشکیل شده است.
- رَسپ سازی ضربی شبیه به چماق گویرو یا دندانه‌دار
از خوانندگان معروف استرالیا نیز می‌توان به سیا، ناتالی ایمبوگلیا، کایلی منگو، تینا آرنا، ایگی آزلا، کیث آربن، اولویا نیوتن جان، کودی سیمسون، ریک اسپرینگ فیلد، نیک کیو و... اشاره کرد.
 








نظرات هنرجویان
صحرا
 -  1402/06/08  -  هنرجوی استاد عدنان احمدی


خیلی عالی و کامل


نیما هنرجو انلاین از اتریش
 -  1402/03/30  -  هنرجوی استاد عدنان احمدی


ممنونم از استاد احمدی عزیز به خاطره اموزشهای بروز وبجای ایشون وهمچنین ازاینکه من تونستم ظرف مدت کوتاهی واینکه هزینه پایینتری به نتیجه دلخواهم برسم واز کادر مجرب ای نواز کمال تشکر می کنم


رعنا شکری
 -  1401/03/07  -  هنرجوی استاد عدنان احمدی


اونهایی که باغلاما دوست داشته باشن میدونن چقدر پیدا کردن یه استاد خود این ساز سخته مخصوصاً اگر مثل من تو شهری زندگی کنین که خیلی اصلا اسم سازم نشنیدن. ممنون از استاد احمدی بابت کیفیت بالای آموزششون و ممنون از سایت آی نواز که آموزش موسیقی از راه دور رو برای من ممکن کردن.


کوثر رجبی
 -  1401/01/17  -  هنرجوی استاد عدنان احمدی


کیف کردم از این دوره ای که شرکت کردم. استاد احمدی عالیههه. واقعاً با باغلما جادو میکنه. انقدر توی آموزش صبور و با حوصله ن که من واقعاً به نتیجه ی کلاسم امیدوارم. کاملاً منضبط و در عین حال دقیقن. به هر کی این ساز رو دوست داره پیشنهاد می کنم توی این کلاس شرکت کنه