کلارینت سازی بادی است که در انواع فرمها و اندازهها و با رنگهای مختلف صدا ساخته میشود که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. این سازها شامل کلارینت ترکی (Turkish Clarinet)، کلارینت سی بمل (Bb Clarinet) و کلارینت سل (Clarinet in A) هستند.
- کلارینت ترکی (Turkish Clarinet): کلارینت ترکی نوعی کلارینت است که بهعنوان سازی سنتی در موسیقی ترکی استفاده میشود. این ساز ویژگیهای خاصی دارد که آن را از سایر انواع کلارینت متمایز میکند؛ از جمله شکل و اندازه، سیستم نواختن و رنگ صدا.
- کلارینت سی بمل (Bb Clarinet): کلارینت سی بمل یکی از پرکاربردترین و معروفترین انواع کلارینت است. این ساز با استفاده از سیستم سی بمل (Bb) نواخته میشود و در انواع موسیقی مانند کلاسیک، جاز، پاپ و موسیقی محلی به کار میرود.
- کلارینت سل (Clarinet in A): کلارینت سل نیز نوعی کلارینت است که از سیستم سل (A) برای نواختن استفاده میکند. این نوع کلارینت بهخصوص در ارکسترها و اجراهایی که نیاز به تنظیمات خاص دارند، استفاده میشود.
هریک از انواع کلارینت، ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارد که با توجه به سبک موسیقی و موقعیت اجرایی استفاده میشود.
موسیقی در شهر فرانکفورت
شهر فرانکفورت نیز از دیگر شهرهای آلمان در این زمینه کم ندارد. یکی از بزرگترین انجمنهای سازندگان آلات موسیقی در سراسر دنیا در این شهر وجود دارد. Frankfurter Musikpreis از سال 1982 توسط بنیاد مشترک Musikmesse Frankfurt و انجمن ملی سازندگان آلات موسیقی آلمان اعطا میشود. هدف این جایزه بینالمللی موسیقی برجسته کردن «شخصیتهایی از دنیای موسیقی برای دستاوردهای ویژه در زمینههای تفسیر، آهنگسازی، موسیقیشناسی، آموزش و خدمات به ساخت موسیقی» (طبق توضیحات خود) است. این جایزه سالانه و به تناوب به شخصیتهایی از دنیای موسیقی در زمینههای موسیقی عامه پسند و موسیقی کلاسیک اهدا میشود. همچنین از گروههای بزرگ موسیقی و خوانندگان این شهر میتوان به گروه ASP (متال)، Böhse Onkelz (گروه راک)، La Bouche (موسیقی رقص الکتریک) ، Culture Beat، گروه First Base و گروه Habakuk اشاره کرد.