آموزش قیچک آنلاین مجازی











نظرات هنرجویان
سیمااز پکن
 -  1402/08/15  -  هنرجوی استاد پارمیس رحمانی - مقیم اتریش


استاد واقعا عالی هستید هیچ کاستیی نداریدممنونم ازتون


شیوا از هلند
 -  1402/07/23  -  هنرجوی استاد پارمیس رحمانی - مقیم اتریش


کلاس انلاین استاد عزیزپارمیس جون خیلی پر باره من خیلی استفاده میکنم





ساز قیچک

سازهای سنتی ایرای طیف وسیعی را شامل می‌شوند و تقریباً هر خطه‌ای ساز مخصوص به خود را دارد که نه تنها در آن منطقه بلکه در سراسر ایران و حتی جهان معروف شده است. یکی از سازهای زیبا و خوش صدای ایرانی ساز قیچک است که مربوط به خطه‌ی هرمزگان سیستان و بلوچستان است و حتماً صدای آن را در موسیقی مقامی این این مناطق شنیده‌اید. اگر می‌خواهید با این ساز بیشتر آشنا شوید یا به صدای آن علاقه‌مندید در ادامه‌ی مقاله همراه ما باشید.
 

ویژگی‌های ساز قیچک

ساز قیچک ظاهری بسیار عجیب و متفاوت دارد و آن را می‌تواند ترکیبی از سازهای مختلف دانست. در واقع قیچک از نظر ظاهری بسیار شبیه به ویولن، ویولن سل و حتی کمانچه است!! این ساز یک ساز زهی است که با آرشه نواخته می‌شود. برای نواخن آن را شبیه کمانچه یا ویولن سل در دست می‌گیرند. اندازه‌ی آن بسیار کوچکتر از ویولن سل است و در واقع شباهت آنها از نظر نحوه‌ی نواختن و در دست گرفتن ساز است. با این حال یکی از انواع این ساز به نام قیچک بم، از نظر اندازه با ویولن سل قابل مقایسه است. قیچک از چهار بخش کلی تشکیل شده است: کاسه‌ی طنینی، دسته، تارها و آرشه. کاسه‌ی طنین ساز شباهت زیادی به ویلون دارد و گلابی شکل (گلابی معکوس یعنی بخش بالایی بزرگتر از بخش پایینی) است با این تفاوت که برعکس ویولن که پشتش صاف است، پشت کاسه‌ی طنینی این ساز قوس دارد و شبیه ساز کمانچه حالت گود دارد. جنس کاسه از چوب گردو یا درخت توت است. دسته‌ی تار تا نیمی روی کاسه‌ی طنینی قرار دارد و نیمی دیگر در بالای آن است که کوک‌ها رویش قرار دارند. تعداد تارها مانند ویولن چهار عدد و از جنس فلز است. آرشه نیز مانند آرشه‌ی ویولن از موی اسب ساخته شده است. به طور کلی طول ساز در حدود 50 سانتی‌متر است. استاد دین محمد زنگشاهی، علی محمد بلوچ، حسین فرهادپور، رحمت الله بدیعی، پروین صالح و اردشیر کامکار از معروفترین قیچک نوازان ایرانی هستند.
 

آموزش ساز قیچک

برای آموزش هر سازی دو روش پیش روی شماست: آموزش حضوری و آموزش آنلاین. برای آموزش حضوری که شکل مرسوم‌تر آموزش ساز است شما در درجه‌ی اول نیاز به پیدا کردن آموزشگاه مناسب دارید. این موضوع کمی برای سازهای سنتی مقامی مانند قیچک بسیار دشوار است. بسیاری از آموزشگاه‌های حضوری این ساز در استان هرمزگان یا سیستان و بلوچستان هستند و در نتیجه افرادی که خارج از این منطقه باشند به سختی می‌توانند کلاس‌های حضوری مناسب را پیدا کنند. همچنین به دلیل کمبود گزینه‌های موجود، دست شما در انتخاب کردن استاد بسته است و حق انتخاب زیادی ندارید. در نتیجه ممکن است نتوانید یک استاد باسابقه را پیدا کنید. آموزشگا‌های حضوری از نظر ساعت برگزاری کلاس‌ها نیز انعطاف‌پذیری کمی دارند. بعلاوه برای شرکت در آنها نیاز به جا به جایی دارید که می‌تواند بسیار زمان‌بر باشد. این موضوع به طور ویژه برای کارمندان و محصلین مسئله‌ساز است. اما این مشکلات به این معنا نیست که باید آموزش ساز را فراموش کنید. گزینه‌ی به مراتب ساده‌تری برای آموزش وجود دارد: آموزش آنلاین.
 

آموزش آنلاین قیچک در آی نواز

آموزش آنلاین ساز قیچک به مراتب بسیار ساده‌تر از آموزش حضوری ست. در درجه‌ی اول شما از هر شهری می‌توانید در آنها شرکت کنید. بعلاوه اساتید این کلاس‌ها همان اساتید کلاس‌های حضوری هستند و کتاب‌هایی که در آن آموزش داده می‌شود نیز یکسان است. تنها تفاوت این است که شما برای شرکت در آنها نیاز به جا به جایی ندارید. این کار جدا از این که در هزینه‌های کلاس صرفه‌جویی می‌کند، از نظر زمان نیز به نفع شماست. ما در آی نواز گروهی از باتجربه‌ترین اساتید قیچک را از سراسر ایران گرد هم آوردیم تا بتوانید زیر نظرشان آموزش‌های کامل این ساز از مبتدی تا پیشرفته را دریافت کنید. آموزش‌ها همه به صورت خصوصی و زنده در پلتفرم مخصوص آی نواز انجام می‌شود که می‌توانید در آن با استادتان در تعامل باشید. شما می‌توانید از طریق همین سایت استاد موردنظر خود را انتخاب کرده و در کلاس‌ها ثبت‌نام کنید. هزینه‌ی کلاس‌ها به مراتب به صرفه‌تر از کلاس‌های حضوری است و جلسه‌ی اول به صورت رایگان و مشاوره برگزار می‌شود که در آن می‌توانید با سبک آموزش استادتان آشنا شوید و در مورد ادامه‌ی کلاس تصمیم‌گیری کنید.
 

خرید ساز مناسب

برای خرید ساز مناسب به اطلاعات کاملی نیاز دارید. در جلسه‌ی اول مشاوره آی نواز این اطلاعات در اختیارتان قرار داده می‌شود. قیمت سازهای موجود در بازار بسته به جنس بدنه و برند سازنده و نوع ساز قیچک می‌تواند متفاوت باشد. از معروفترین برندهای این ساز می‌توان به برند محمدرضا ایلدار ژاله و حسین قلمی اشاره کرد.